8/08/2015

Tikri purukook

Kuna Marek on nädalavahetusel taaskord sunnitud Tallinnast väljaspool tööd tegema siis otsustasin üksinduse peletamiseks Nõmmel  vanematekodus aega veeta. 
Hommikul õnnestus meil emaga ka üle pika aja Sakus vanaema juures käia, tänu millele saame nüüd aasta aega punaseid-, valgeid- ja musti sõstraid ning tikreid nosida. Rabarberit saime ka, nii et lähiajal on oodata veel ühte magustoidu retsepti. 
Purukooki olen juba ammu teha tahtnud, küll mitte tikritega, aga miks mitte midagi uut proovida kui toorainet on. 
 Mulle ja minu perele meeldis outcome igatahes väga. Homme selgub ka mida kõige kallima pereliikme maitsepungad selle peale kostavad. That's right Panda, I saved you a piece and it's a big one.





Koostisosad

Puru (põhjaks ja katteks):

6 dl nisujahu
1 dl suhkrut
1 tl küpsetuspulbrit
200 g võid

Täidis:

4 muna
400 g kohupiima
2 dl hapukoort
2 spl mannat
2 dl suhkrut
600 g tikreid

1. Pane ahi 200 kraadi peale soojenema. 

2. Määri koogivorm võiga. 

3. Sega kätega omavahel nisujahu, 1 dl suhkrut, küpsetuspulber ja või ning jaga saadud segu võrdselt pooleks. Ühe poolega kata hoolikalt vormi põhi, teine pane hetkel kõrvale.

4. Vahusta mikseriga munad ja suhkur. Lisa aeglaselt segades kohupiim, hapukoor, manna, 2 dl suhkrut ning kõige viimaks tikrid. Vala segu koogipõhjale.

5. Puista täidisele kolmandas punktis alles jäänud puru ning aseta kook ahju tunniks ajaks küpsema.

6. Lase koogil pool tundi kuni tund jahtuda ja naudi kogu perega (koogist piisab vähemalt kaheksale inimesele).

1 comment:

  1. Proovisin järgi - superhea! Kõik kiitsid! Ema jagab retsepti juba (täpsemalt blogilinki). Kiitused!!! :)

    ReplyDelete