11/26/2014

Kohupiima-mustika rulltastic!



Koostisosad

Biskviit

50 g nisujahu
50 g maisitärklist
4 muna
100 g suhkrut
1 tl küpsetuspulbrit

Täidis

250 g kohupiima
2 dl vahukoort
1 tl vaniljeekstrakti
1 sl suhkrut
400 g mustikaid

Kaunistamiseks

Tuhksuhkrut

Valmistamine

Tee Karule musi ja seejärel hakka biskviiti valmistama. Selleks vahusta esmalt munad suhkruga. Seejärel sega omavahel jahu, maisitärklis ja küpsetuspulber ning sõelu see samal ajal ühtlaselt segades vahustatud munadele. Kalla segu küpsetuspaberiga vooderdatud ahjuplaadile ning küpseta 225-kraadise kuumuse juures 7 minutit.
Kohupiimakreemi valmistamiseks vahusta esmalt vahukoor suhkru ja vaniljeekstraktiga, millele sega hiljem juurde kohupiim.
Kata jahtunud biskviit kohupiimakreemiga, jättes ühe pikema külje 5 cm ulatuses puhtaks. Kalla peale müstikad ning keera küpsetuspaberi abil kreemisemast pikemast küljest alustades tihedalt rulli.
Aseta tunniks külmikusse, et sul oleks hiljem seda lihtsam lõigata.
Lisaefekti saamiseks kaunista tuhksuhkruga.

Meie vaikne pereelu

November on läinud üle ootuste kiirelt ning me oleme ise söögitegemise asemel käinud uudistamas mis väljaspool hoopis pakutakse. Oma tehtud toit on ikka kõige parem, aga kogu aeg ei taha ka nelja seina vahel istuda. Esimese lume saabumisega jõudsime ka Raekoja platsil avatud jõuluturule pilgu peale visata, armsaim koht sellel aastaajal. Eriti mõnus oli hiljem kohe seal kõrval asuvas Kehrwiederi kohvikus pehmetel lambavilladel istuda ja jälgida lumesadu aknast, samal ajal hõõgveini nautides. Vahepeal avastasime enda jaoks veel sellise koha nagu Kaks Kokka (eelnevalt Spirit), kus pakutakse eriliselt maitsvat ning äärmiselt ebatraditsioonilise välimusega õunakooki tüümiani jäätisega. Veel üllatas nende omatehtud limonaadide valik. Mina proovisin astelpaju ning Panda võilille maitselist ning mõlemad jäime oma valikuga väga rahule. Lõpus on veel üks pilt tehtud Ülemistes avatud smuuti- ja mahlabaaris Blenderis mis on ka muidu igati tipp-topp koht, aga leidsime, et ehk veidi ebasobilik kaubanduskeskuse atmosfääri.
Lõpetuseks midagi Pandale, et ta ära ei unustaks...
Ma olen iga päev tänulik, et saan just sinu kõrval ärgata ning meie väike kaheinimese pere on mulle kõige armsam asi maailmas (still, väike Husky muudaks selle veel armsamaks). 
Thanks for existing, I peanut you such hard.

Yours truly,
Bear


























3 comments:

  1. Cool blogi, aga neiu kulmud on küll kummalised, oleks nii kena inimlikemate kulmudega:)

    ReplyDelete
  2. http://i.ytimg.com/vi/pIPaTnaYnxU/maxresdefault.jpg

    ReplyDelete
  3. Täpselt minu mõte kulmude osas - palun võta oma kulmudega midagi ette, nii ei ole ilus

    ReplyDelete