6/17/2015

Mandli- ja rabarberikeeks



Saime nädalavahetusel vanaema aiast korjatud rabarbereid ja muidugi ei saanud ma neid lihtsalt seisma jätta. Tahtsin teha midagi millel oleks see ehe vanaema rabarberikoogi maitse, aga mis oleks veidi erilisem kui lihtsalt rabarber-jahu-muna-suhkur-või. Välja tuli isegi parem kui vanaema tehtud ja nii ma otsustasingi seda lihtsat ning imemaitsvat retsepti ka teiega jagada.

225 g kookosõli
175 g suhkrut
450 g rabarberit
300 g jahu
80 g mandlipuru
1 tl küpsetuspulbrit
1/4 tl soola
1 tl vanillisuhkrut
3 muna
350 g Kreeka jogurtit

1. Pane ahi 175 kraadi peale soojenema.

2. Määri vorm kookosõliga sisse, et keeks sealt hiljem suurema vaevata kätte saada.

3. Pane 1 rabarberi vars kõrvale, mis läheb hiljem peale kaunistuseks.

4. Sega väiksemas kausis mandlipuru, jahu, küpsetuspulber ja sool.

5. Suuremas kausis klopi kookosõli ja suhkur kohevaks vahuks (umbes 3 minutit). Seejärel lisa ükshaaval munad ja klopi veel umbes 3 minutit kuni segu on kreemjas.

6. Kombineeri segud ja lisa vanillisuhkur, Kreeka jogurt ning rabarberi tükid.

7. Vala segu vormi ja kaunista kõrvale pandud rabarberiga. 

8. Küpseta 60 minutit kuni keeks on pealt kuldpruun.

Enne lõikamist lase paar minutit jahtuda, eriti hea oleks tarbida järgmisel päeval, sest siis on keeks eriliselt maitsev.

Enjoy!

No comments:

Post a Comment