Selle retsepti õpetas mulle ja Marekile minu vanaema, kes on töötanud kokana pea 50 aastat. Bonaparte, Kumu ja Vanalinnastuudio (praegune NO99) on vaid käputäis restoranidest kus ta aastate jooksul oma oskusi täiendanud on.
Oma armastuse kokakunsti vastu olengi mõtlema hakates saanud just temalt, nagu Marek on saanud oma jälle enda vanaemalt.
Loodame, et magustoit maitseb teile sama palju kui meile, minu isale ning pisikesele vennale!
20 gr želatiini
600 gr vahukoort
3 spl kakaod
3 * 3 spl suhkrut
1. Lisa želatiin poolele kruusile külmale veele (NB! Enne vesi, siis želatiin) ning jäta see paisuma ~ 45 minutiks.
2. Keeda valmis kakao (Tassitäis vett, 3 spl kakaod ja 3 spl suhkrut).
3. Sega kakao sisse paisunud želatiin ning aseta segu külmale veevannile jahtuma.
4. Kui pott ei ole enam nii tuline, võib segu protsessi kiirendamiseks tõsta sügavkülmikusse tarretuma (Pea lihtsalt meeles seda vahepeal segada).
5. Kui segu on tarretunud, asu vahustama vahukoort 3 spl suhkruga (Jälgi, et vahukoor ei muutuks võiks).
6. Kalla segu vahustatud vahukoorele ning sega.
7. Vala kakaokreem kodus leiduvatesse väiksematesse anumatesse ning aseta need paariks tunniks külmkappi.
8. Dig in!
Kas segu peab tõesti enne kui segada vahukoorega olema tarretunud? Sedasi ei tule välja, tarretunud tükid ei segune vahukoorega. Mis ma valesti teen? Ja mis mõõt on täpselt pool klaasi ja klaas? Klaasid erineva suuruse ja kujuga.
ReplyDelete