3/05/2016

Nananananana Nutella banana breaaad!


Kes on avokaado kõige parem sõber? Bananaaaa! Kõnnid toidupoes ja tunned ennast super healthyna, yeees gonna buy me some bananaas. Aga kuna bananased on poes sama rohelised, kui avokaadod, otsustad nad kodus korraks seisma jätta, sest sa ei ole mingi metslane, kes toorest banaani sööb. Paar päeva hiljem on helerohelistest mõnglitest saanud laigulised plönnid, mida isegi Die Hard toortoidulised ökopulgaga torkida ei julge. Kuna tänavatel patrullivad nüüd Odini sõdalased on sinu kohustus need tumedanahalised banaanid päästa ja neile uus elu banaanileiva näol anda.

Shopping list:
300g nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
1 tl kaneeli
60g pruuni suhkrut
3 küpset banaani
130g võid (+ vormi määrimiseks)
125g maitsestamata jogurtit
2 muna
paar tilka vaniljeekstrakti või vanillisuhkrut
10 tl Nutellat

  • Kruti ahi 180 kraadi peale.
  • Suures kausis sega kokku kaneel, jahu, küpsetuspulber ja suhkur. Sega kõik kokku ja tee kätega kausi keskele väike auk.
  • Väiksemas kausis sega kokku blenderdatud banaanid (kui blender hakkab imelikku häält tegema, pane natukene vett või purusta banaanid hoopis kahvliga), sulatatud või, munad, vanilli ja jogurt. Pärast segamist lisa kuivadele koostisosadele ja sega kõik kokku. 
  • Määri küpsetusvorm võiga kokku ja kalla pool segust vormi. Kühvelda 5 tl Nutellat segu keskele ja tikuga ringe tehes keeruta see taigna sisse. 
  • Kalla ülejäänud segu vormi ja kühvelda peale järgmised 5 tl Nutellat (või rohkem, we won’t tell anyone) ning keeruta-lennuta see taaskord taigna sisse.
  • Vorm ahju! Tunniks või kuni keskele torgatud tikk tuleb puhtalt välja.

Nüüd tuleb kõige raskem osa, jäta kakuke 20-30 minutiks jahtuma.
‘Njoy!



No comments:

Post a Comment